Servicii

Consultația și stabilirea planului de tratament

La clinica noastră abordăm fiecare caz în funcție de particularitățile acestuia. De aceea, o dată cu prima vizită în clinică, înainte de consultația stomatologică propriu-zisă și cu permisiunea acordată explicit de dumneavoastră, solicităm cât mai multe informații privind starea generală de sănătate. La întocmirea fișei de observației ne interesăm de istoricul bolilor dumneavoastră, de medicația administrată și despre intervențiile chirurgicale anterioare.

În timpul consultației, medicul stomatolog analizează starea de sănătate a fiecărui dinte și a țesuturilor care-l susțin. Pentru a înțelege mai bine problemele identificate, medicul vă va arăta, pe monitorul atașat unitului dentar, imagini preluate cu camera intraorală. Suplimentar, vi se pot recomanda și alte investigații, după caz.

În funcție de informațiile obținute clinic și radiologic și ținând cont de starea generală de sănătate, medicul curant întocmește un plan de tratament individualizat, explicând ce manopere stomatologice implică fiecare dintre variantele terapeutice propuse, precum și durata și costurile acestora. Astfel puteți beneficia de varianta cea mai avantajoasă de tratament, aleasă în deplină cunoștință de cauză.

Profilaxie

Echipa medicală Professional Dentist promovează profilaxia în stomatologie și informează pacienții cu privire la importanța prevenirii afecțiunilor dentare sau parodontale. În acest context, pacienții noștri primesc informații privind tehnica de periaj adecvată, tipul de periuță dentară, metodele suplimentare de igienizare, precum și despre alimentele benefice pentru sănătatea oro-dentară.

Considerăm esențială efectuarea periodică a detartrajului cu ultrasunete, a periajului profesional și a profilaxiei cu air-flow la fiecare șase luni, mai des în cazul anumitor pacienți cum sunt fumătorii sau cei cu anumite boli generale, pentru a preveni instalarea sau agravarea bolii parodontale.

O altă metodă de profilaxie, folosită în special la copii, o reprezintă sigilarea șanțurilor și fosetelor dinților cu rășini speciale. Procedura este rapidă și nedureroasă și împiedică mecanic accesul microbilor în zonele retentive ale dinților, prevenind astfel apariția cariilor.

O manoperă de prevenție care protejează și întărește structura dintelui, reducând sensibilitatea dentară, este fluorizarea topică în cabinet, care constă în administrarea locală (pe dinți) a unor lacuri sau geluri cu fluor.

Endodonție

Tratamentul de canal reprezintă de multe ori pentru pacient o idee neliniștitoare. În trecut îndepărtarea nervului și realizarea unei obturatii de canal era extrem de dureroasă din cauza lipsei de anestezic sau a unei anestezii defectuoase. Din fericire, astăzi un tratament endodontic este complet nedureros și se realizează ușor la medicul nostru endodont. Pașii acestui tratament includ: scoaterea nervului, curățarea și dezinfectarea canalelor dentare, urmată de obturarea acestora cu materiale speciale.

După finalizarea unui tratament endodontic este obligatorie realizarea unei radiografii de control al dintelui sau dinților obturati endodontic și revenirea la cabinetul stomatologic pentru definitivarea tratamentului coronar.

Un tratament corect și complet efectuat este esențial pentru reușita păstrării dintelui atunci când acesta este afectat.

Cosmetică dentară

Atunci când pacienții își doresc ca zâmbetul lor să devină mai luminos și mai strălucitor, alături de schimbarea nuanței dinților, le recomandăm o vizită la medicul stomatolog pentru a se informa despre albirea dentară și dacă este potrivită pentru ei.

În clinică noastră albirea dentară se realizează cu lampa Philips Zoom!, ce garantează un tratament complet în aproximativ 60 minute, realizat într-un mediu sigur și nedureros, fiind posibilă obținerea unei danturi cu până la 8 nuanțe mai albe.

După albire vi se va recomanda un tratament de întreținere, alături de câteva indicații în special în ceea ce privește alimentația, pentru a va putea bucura o perioadă cât mai îndelungată de rezultatul obținut.

Protetică și estetică dentară

Este important să ne informăm corect despre ce putem face pentru înlocuirea dinților lipsă, protejarea acestora de fracturi sau perfecționarea zâmbetului prin mijloacele protetice.

În alegerea oricărei metode protetice se va ține cont de mai mulți factori: starea osoasă, starea dinților vecini, prezența problemelor parodontale și a obiceiurilor nesănătoase (de exemplu fumatul), precum și afecțiuni generale de sănătate (diabetul, bolile autoimune, probleme psihice).

În funcție de caz, opțiunile includ: lucrările dentare fixe, protezele dentare mobile, fațetele și incrustațiile dentare.

Lucrările dentare fixe pot fi unidentare, atunci când se „îmbracă” un singur dinte, sau punți dentare, când există un număr mai mare de dinți afectați sau se urmărește înlocuirea unui dinte lipsă.

Pentru realizarea unei coronițe dentare este necesară șlefuirea dintelui, amprentarea zonei urmată de probele lucrării și cimentarea acesteia. Materialele din care va fi confecționată coronița diferă în funcție de indicația cazului și preferințele pacientului: metalo-ceramică, ceramică integrală, ceramică pe zirconiu sau zirconiu monolitic. Coronițele din ceramică și zirconiu sunt tot mai populare în rândul pacienților noștri deoarece au o estetică superioară, au o biocompatibilitate crescută, fără se existe riscul alergiilor sau a inflamației gingivale.

Protezele dentare mobile sunt utilizate de obicei la pacienții cu edentații parțial întinse (când lipsește un număr ridicat de dinți) sau edentații totale (lipsa tuturor dinților). Acestea au un preț de cost mai scăzut, însă fără o îngrijire specifică acestea pot cauza iritații gingivale și inflamații dentare. De aceea la noi în clinică veți primi toate indicațiile necesare pentru o acomodare cât mai facilă.

În momentul în care procesul carios se întinde pe o suprafață mare a dintelui, dar fără afectarea nervului dentar, recomandăm realizarea incrustațiilor dentare. Acestea sunt de fapt asemănătoare obturatiilor fotopolimerizabile, cu diferența că se vor realiza în laboratorul de tehnică dentară, din compozit sau ceramică, după prepararea și amprentarea dintelui. Incrustatiile dentare au avantajul unei rezistențe crescute, sunt perfect adaptate în ocluzie și au o estetică deosebită.

Chirurgie dento-alveolară și implantologie

Chirurgia orală este o ramură a stomatologiei care tratează diferitele probleme stomatologice atunci când tratamentul conservator este limitat, precum și în pregătirea unui teren favorabil în vederea unei protezări de succes și de înserare a implanturilor dentare.

În clinică noastră se efectuează următoarele intervenții chirurgicale: extracții dentare, rezecții apicale, odontectomii, aplicare de implanturi dentare și alte intervenții necesare. Fiecare intervenție este analizată și particularizată pentru fiecare pacient de către medicul nostru chirurg.

Când un dinte este foarte distrus și nu mai poate fi recuperat se recurge la cea mai întâlnită intervenție – extracția dentară.

Odontectomiile se realizează atunci când molarii de minte sau caninii nu au apărut pe arcadă, iar în urma investigațiilor radiologice constatăm că au rămas blocați în os sau erupția lor se suprapune cu poziția altor dinți.
Rezectia apicală este o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează infecția de la vârful rădăcinii împreună cu o parte din vârful rădăcinii afectate.

Pentru o vindecare rapidă și sigură trebuie respectate indicațiile postoperatorii.

Pedodonție (Tratamente pentru copii)

Vizita copiilor la medicul stomatolog este mereu însoțită de emoții, atât din partea părinților, cât și a celor mici.
Pentru că ne dorim ca micii pacienți să se simtă cât mai în siguranță, recomandăm o vizită inițială în clinică noastră pentru familiarizarea cu locul, personalul și mediul de lucru.

Cele mai multe tratamente sunt nedureroase pentru copii, iar cei mai curajoși vor avea parte de surprize colorate și diplome de merit!

Ortodonție

Tratamentul ortodontic are ca scop corectarea anomaliilor dentare și scheletale și obținerea unui rezultat estetic (atât al dinților, al zâmbetului cât și al feței), funcțional (o ocluzie/mușcătură corectă, respirație, fonație, deglutiție) și stabil în timp (poziție dentară și ocluzie corectă care să rămână la fel un timp îndelungat).

La clinica noastră, tratamentul ortodontic se efectuează de către medicul specialist. Acesta vă va recomanda varianta terapeutică adaptată cazului dumneavoastră. Deși metodele moderne permit obținerea de rezultate bune și la pacienții adulți, descoperirea precoce și tratarea la timp a dizarmoniei dento-maxilare asigură succesul terapeutic.

Tratamentul ortodontic poate fi început chiar în dentiția mixtă timpurie în jurul vârstei de 6-7 ani prin aparatele mobile și funcționale.
Aparatele fixe pot fi folosite în tratamentul dizarmoniilor dentare după înlocuirea dinților temporari (de lapte), aproximativ în jurul vârstei de 12 ani pană la vârsta adultă.

 

Parodontologie / Chirurgie parodontală

Conștientizarea asupra afecțiunilor gingiei și a țesuturilor ce înconjoară dinții a devenit tot mai răspândită, problemele periodontale fiind tot mai comune.

Semnele care trebuie să vă atenționeze constau în gingii inflamate, roșii, care sângerează ușor la periaj, retracția gingivală sau respirația urât mirositoare.

Este importantă vizita la medicul specialist parodontolog pentru a vi se putea stabili diagnosticul în funcție de severitate: gingivită ușoară sau parodontopatie. Ce trebuie să știm este că gingivita este o formă reversibilă a afectării parodontale, dar care netratată și prin agravare poate duce la pierderea precoce a dinților.
Tratamentul parodontal constă în igienizarile regulate (detartraj, periaj profesional și airflow), aplicarea de geluri antibiotice și antiinflamatorii, intervenții chirugicale (precum chiuretajul parodontal) și antibioterapie dacă sunt considerate necesare.

Restaurare coronară

Caria dentară este una dintre cele mai comune probleme cu care pacientul se prezintă la medicul stomatolog.

Terapia odontala se referă la tratarea leziunilor carioase. Aceasta se face la noi în clinică cu anestezie locală, fiind astfel lipsită de orice durere.

Obturația fotopolimerizabila (sau denumirea populară – plombă) este tratamentul de elecție al cariei dentare. Acesta presupune îndepărtarea procesului carios, curățarea, dezinfectarea cavității rezultate și umplerea acesteia cu un material special, apropiat de proprietățile dinților naturali. Materialele cel mai mai frecvente utilizate sunt rășina compozit și glassionomerul, întrucât ne dorim ca pacientul să beneficieze nu doar de un tratament corect dar și cu o estetică superioară care să reziste în timp.

Rășinile compozite au avantajul că necesită un sacrificiu minim de țesut dentar, se polimerizează cu o lampă UV – ceea ce permite modelarea compozitului nedefinit, lipsa interdicției de a nu consuma alimente după, și o estetică deosebită, varietatea de nuanțe și luminozitati permițând o refacere coronară de multe ori imperceptibilă. Glassionomerii sunt utilizați frecvent ca și bază pentru obturatiile din compozit sau la copii la dinții temporari. Acesta are caracteristica de a elibera continuu o cantitate de fluor, fiind un avantaj pentru pacienții cu policarii, formând o peliculă protectoare împotriva atacului bacterian.

Recepție clincă