Date de contact: +40 (332) 454 920 | contact@professional-dentist.ro Program zilnic: | L-V: 8-21, S: 8-14

Caria dentară este una dintre cele mai comune probleme cu care pacientul se prezintă la medicul stomatolog.

Terapia odontală se referă la tratarea leziunilor carioase. În clinica noastră, tratamentul se efectuează sub anestezie locală, fiind astfel lipsit de orice durere.

Obturația fotopolimerizabilă (sau denumirea populară – plombă) este tratamentul de elecție al cariei dentare. Acesta presupune îndepărtarea procesului carios, curățarea, dezinfectarea cavității rezultate și umplerea acesteia cu un material special, apropiat de proprietățile dinților naturali. Materialele cel mai frecvent utilizate sunt rășina compozit și glassionomerul, întrucât ne dorim ca pacientul să beneficieze nu doar de un tratament corect dar și cu o estetică superioară care să reziste în timp.

Rășinile compozite au avantajul că necesită un sacrificiu minim de țesut dentar, se polimerizează cu o lampă UV – ceea ce permite modelarea compozitului nedefinit, lipsa interdicției de a nu consuma alimente după, și o estetică deosebită, varietatea de nuanțe și luminozități permițând o refacere coronară de multe ori imperceptibilă. Glassionomerii sunt utilizați frecvent ca și bază pentru obturațiile din compozit sau la copii la dinții temporari. Acesta are caracteristica de a elibera continuu o cantitate de fluor, fiind un avantaj pentru pacienții cu policarii, formând o peliculă protectoare împotriva atacului bacterian.

Vezi lista de onorarii

Restaurare coronară

Mergi la începutul paginii Confidențialitate +40 (332) 454 920