Date de contact: +40 (332) 454 920 | contact@professional-dentist.ro Program zilnic: | L-V: 8-21, S: 8-14
CEREC și Modjaw
CEREC Primescan și MODJAW

Ce este stomatologia digitală?

„Stomatologie digitală” în general, și în particular „protetică digitală”, însumează metode și tehnologii care au la bază reprezentarea numerică (digitală) a informației despre morfologia dinților, despre raportul arcadelor dentare în ocluzie, despre dinamica articulației temporo-mandibulare (cinematica mandibulară) etc.

Modelele numerice tridimensionale, care nu sunt altceva decât succesiuni de coordonate spațiale, se obțin în prezent folosind scannere optice 3D. Pe baza acestora, aplicații specifice de modelare reprezintă și procesează suprafețele dentare reprezentate prin poligoane.

Într-un flux de lucru complet digital, după înregistrarea modelelor tridimensionale, toate operațiile de modelare (proiectare) și ulterior de confecționare a restaurărilor protetice se efectuează exclusiv prin procesarea datelor volumetrice.

Tehnologie digitală de ultimă generație

La Clinica Stomatologică Professional Dentist din Iași investim permanent în tehnologie digitală de ultimă generație. Doar astfel putem oferi pacienților noștri tratamente moderne realizate într-un timp cât mai scurt.

Pentru restaurările protetice din materiale premium, realizate în clinică prin tehnologie CAD-CAM, folosim sistemul CEREC, produs de Denstply Sirona (Germania). Acesta este compus dintr-un scanner intraoral rapid de acuratețe (CEREC Primescan) și un computer performant având instalat software-ul CEREC SW. De asemenea, include o mașină de frezat (CEREC Primemill) care poate procesa ceramică, zirconiu, materiale compozite și ceramici hibride.

În condiții obișnuite, sistemul permite realizarea în clinică a unei coroane dentare parțiale (inlay/onlay) în cel mult 30 de minute. O coroană dentară din ceramică sau din zirconiu se poate realiza în cel mult 2 ore. Timpii includ tratamentele termice necesare pentru finisarea și individualizarea restaurărilor din ceramică sau zirconiu.

Professional Dentist – centru de referință în protetica digitală CEREC
Scanare intraorală cu CEREC Primescan
Scanare intraorală cu CEREC Primescan

Scanare intraorală cu CEREC Primescan

În prima etapă, dinții preparați (șlefuiți) pentru coroane totale, parțiale sau pentru fațete sunt scanați folosind o cameră foto rapidă de înaltă rezoluție (scanner-ul intraoral CEREC Primescan).

Cu imaginile obținute, software-ul care însoțește scanner-ul construiește un model digital al arcadelor dentare. Acesta reproduce suprafețele dinților care urmează a fi restaurați cu o acuratețe de ordinul micronilor.

Amprenta optică înregistrată astfel înlocuiește amprenta fizică preluată cu materiale de amprentare și elimină toate neajunsurile celei din urmă.

Modelare și frezare computerizată (CAD-CAM)

După înregistrarea amprentei optice, coroanele dentare/fațetele sunt modelate folosind un software de design (CAD) în care se urmărește restaurarea funcțională și estetică a dintelui/dinților.

Coroanele sau fațetele modelate în etapa anterioară sunt apoi confecționate prin frezare computerizată (CAM). Mașina de frezat CEREC Primemill folosită în clinica noastră permite realizarea de restaurări blocuri de ceramică, din zirconiu precum și din materiale compozite sau hibride.

Frezare computerizată cu CEREC Primemill
Frezare computerizată cu CEREC Primemill
materiale premium pentru restaurări prin protetică digitală
Materiale premium pentru coroane dentare CAD-CAM

Protetică digitală cu materiale premium

Toate restaurările realizate în clinica noastră sunt frezate din materiale premium.

La alegerea tipului de material se ține cont atât de proprietățile mecanice ale acestuia, care conferă rezistență coroanei dentare, cât și de proprietățile optice, care asigură estetica restaurării protetice.

Mergi la începutul paginii Confidențialitate +40 (332) 454 920