Aparat dentar invizibil*

Noi am ales ortodonția digitală pentru acuratețea tratamentului tău.

*Spark™ este una dintre cele mai noi și tehnologizate metode de îndreptare a dinților – alignerele sunt confecționate dintr-un material revoluționar numit TruGEN™, ceea ce îl face să fie superior altor soluții de alignere dentare similare.

Programează-te acum!

Programările sunt valabile după confirmarea telefonică.

De ce să alegi aparatul dentar Spark?

1.„Invizibil”

Gutiera Spark este aproape invizibilă, fiind o soluție de tratament extrem de discretă. Este perfectă și pentru adolescenții care fac sport sau sunt preocupați de aspectul fizic.

2. Detașabil

Spre deosebire de celelalte aparate dentare fixe, aparatul dentar Spark este detașabil. Poți da jos aparatul înainte de a mânca și poți consuma în continuare alimentele tale preferate.

3. Confortabil

Nu provoacă iritații, nu traumatizează țesuturile moi, nu produce afte, nu interferă cu vorbirea. Este, probabil, cea mai confortabilă formă de tratament ortodontic.

4. Eficient

Îndreaptă dinții mai eficient decât aparatele dentare clasice și cu 30%-40% mai rapid. Gutiere se schimbă la un interval de 1-2 săptămâni, ceea ce înseamnă că mișcarea dinților se efectuează mai rapid.

Ce afecțiuni tratează aparatul dentar Spark

 • Supra-ocluzia verticală (overbite) – dinţii frontali superiori acoperă mai mult din suprafața celor inferiori;
 • Ocluzia inversă(underbite) – dinții frontali inferiori sunt situați mult în față comparativ cu cei superiori sau cei superiori sunt poziționați mult în spatele celor inferiori (sau ambele situații);
 • Ocluzia încrucișată – dinții superiori din zona laterala sunt situați mai mult spre interior față de cei de pe mandibulă;
 • Ocluzia deschisă – prezența unui spațiu, în timpul mușcăturii, între suprafețele ocluzale ale dinților laterali sau între marginile incizale ale celor anteriori;
 • Malocluzie pe linia mediană – dinții frontali superiori nu se aliniază cu centrul dinţilor frontali inferiori;
 • Dinţi cu spații între ei – prezența spațierilor interdentare pe una sau ambele arcade;
 • Înghesuire dentară – volumul dinților prezenți este mai mare decât spațiul disponibil pe arcada dentară.

Etapele de tratament cu alignerele/gutierele dentare Spark

 1. Consultația la medicul specialist și realizarea tuturor investigațiilor digitale de diagnostic: radiografii, poze intra și extra orale, ModJaw, RAYFace și scanare digitală 3D;
 2. Stabilirea diagnosticului, realizarea planului de tratament digital și realizarea simulării rezultatului final al tratamentului cu aparat Spark;
 3. Previzualizarea și aprobarea rezultatului final împreună cu pacientul, prin intermediul softului specializat Approver Spark;
 4. Producția gutierelor dentare personalizate în SUA și transportul acestora în țară (aprox. 4 săptămâni);
 5. Pacientul pleacă acasă cu un set de alignere pe care le va schimba în funcție de recomandările medicului specialist*;
  *prin schimbarea frecventă a gutierelor, activarea aparatului se realizează mult mai des (spre deosebire de aparatul dentar clasic).
 6. Urmărirea evoluției în funcție de planul de tratament și disponibilitatea pacientului;
 7. După finalizarea tratamentului ortodontic propriu-zis sunt necesare purtarea aparatelor de contenție, simple și confortabile.

IMPORTANT: pentru că tratamentul este digitalizat, vizitele la medicul ortodont sunt mai rare, lucru ce optimează timpul pacientului.

Aparatul dentar Spark, ideal pentru adolescenți

Ușor de întreținut

Fără iritații

Estetic

Fără brackeți dezlipiți

“Tratamentul ortodontic este unul complex și de durată, tocmai de aceea alegerea aparatului dentar este un pas extrem de important în tot acest proces.

Gutierele Spark sunt printre cele mai noi inovații în materie de aparat dentar și au atât de mult beneficii pentru pacient, de la confort și estetică și până la funcționalitate și interval de tratament, încât poate câștiga cu ușurință orice „bătălie” cu aparatele dentare clasice.”

Dr. Emilia Țigănuș, medic specialist ortodont

Întrebări frecvente:

Tratamentul Spark începe cu o consultație inițială cu medicul specialist ortodont, care îți va sugera cel mai bun tratament pentru tine.

Următorul pas include scanarea facială cu Ray Face, scanarea digitală a zâmbetului tău cu scanerul intraoral, utilizarea tehnologiei ModJaw 4D (analiza dinamicii mandibulare) pentru a obține cel mai bun rezultat din punct de vedere funcțional și pentru a crea un plan de tratament personalizat cu software-ul 3D Spark. De asemenea, în urma investigației radiologice prin CBCT, pe care medicul o suprapune cu scanarea intraorală, urmărim poziția rădăcinilor dinților în os și putem anticipa deplasarea acestora pe parcursul tratamentului ortodontic.

Folosite împreună, investigațiile de mai sus furnizează date esențiale pentru un planificarea tratamentului. Pe baza tuturor informațiilor obținute, medicul va stabili tratamentul împreună cu laboratorul digital Spark și îți va prezenta o simulare pe computer a deplasării dinților și a zâmbetului final.

Tratamentul începe atunci când medicul specialist ortodont îți oferă primul set de gutiere. La această programare, medicul se va asigura că gutierele se potrivesc bine și îți va răspunde la orice întrebare vei avea.

De obicei, pacienții poartă un nou set de alignere în fiecare săptămâna, ca parte a planului lor de tratament personalizat. Noile seturi de gutiere asigură o potrivire adecvată pentru o mișcare optimă a dinților pe măsură ce aceștia se deplasează spre poziția dorită. Medicii recomandă purtarea gutierelor timp de 20-22h pe zi pentru o eficiență sporită și un rezultat optim. În mod ideal, pacientul își scoate alignerele doar pentru a mânca și pentru realizarea igienei dentare.

Tratamentul durează, în medie, 1 an, în funcție de complexitatea afecțiunilor ortodontice. Durata de tratament variază de la pacient la pacient, pentru că fiecare persoană are o situație particulară.

Da, pacienții trebuie să poarte alignerele Spark pentru minimum 22 de ore pe zi.

Deoarece sunt detașabile, alignerele permit o îngrijire dentară mai ușoară și mai bună, față de aparatele dentare clasice cu brackeți.

Tratamentul ortodontic Spark Clear Aligner este conceput astfel încât efectele sale să dureze o viață întreagă. Totuși, acest lucru depinde și de respectarea indicațiilor post tratament.

Vestea bună este că pacienții pot apela la tratamentul cu alignere Spark la orice vârstă, cu rezultate dovedite.

Dacă vă pierdeți setul de alignere Spark, contactați medicul specialist ortodont. Este important să primiți cât mai repede un nou set, astfel încât să nu pierdeți progresul obținut.

Programează vizita

și află cât de ușor îți poți transforma zâmbetul!

Programează-te acum!

Programările sunt valabile după confirmarea telefonică.