Date de contact: +40 (332) 454 920 | contact@professional-dentist.ro Program zilnic: | L-V: 8-21, S: 8-14

Este important să ne informăm corect despre ce putem face pentru înlocuirea dinților lipsă, protejarea acestora de fracturi sau perfecționarea zâmbetului prin mijloacele protetice.

În alegerea oricărei metode protetice se va ține cont de mai mulți factori. Cei determinanți sunt starea osoasă, starea dinților vecini, prezența problemelor parodontale și a obiceiurilor nesănătoase (de exemplu fumatul). Alături de acești factori sunt luate în considerare și afecțiunile generale de sănătate ca diabetul, bolile autoimune sau problemele psihice.

În funcție de caz, opțiunile de protezare includ lucrări dentare fixe, proteze dentare mobile, fațete și incrustații dentare.

Lucrările fixe

Acestea pot fi unidentare, atunci când se „îmbracă” un singur dinte, sau punți dentare. Cele din urmă se folosesc atunci când există un număr mai mare de dinți afectați sau dacă se urmărește înlocuirea unui dinte lipsă.

Pentru realizarea unei coroane dentare este necesară șlefuirea dintelui, amprentarea zonei urmată de probele lucrării și cimentarea acesteia. Materialele din care se confecționează lucrarea protetică diferă în funcție de indicația cazului și preferințele pacientului. Aceasta poate fi metalo-ceramică, ceramică integrală, ceramică pe zirconiu sau din oxid de zirconiu monolitic. Coroanele dentare din ceramică și din oxid de zirconiu sunt tot mai populare în rândul pacienților noștri. Motivul îl reprezintă estetica superioară, dar și o biocompatibilitate crescută, fără riscul de apariție a alergiilor sau a inflamației gingivale.

Protezele dentare mobile

Sunt utilizate de obicei la pacienții cu edentații parțial întinse (când lipsește un număr ridicat de dinți) sau edentații totale (lipsa tuturor dinților). Acestea au un preț de cost mai scăzut, însă fără o îngrijire specifică acestea pot cauza iritații gingivale și inflamații dentare. Pentru o acomodare cât mai ușoară, pacienții sunt rugați să urmeze recomandările noastre de purtare a protezelor fixe.

Incrustații dentare

Atunci când procesul carios se întinde pe o suprafață mare a dintelui, dar fără afectarea nervului dentar, recomandăm realizarea incrustațiilor dentare. Acestea sunt de fapt asemănătoare obturațiilor fotopolimerizabile, cu diferența că se confecționează în laboratorul de tehnică dentară, din compozit sau ceramică, după prepararea și amprentarea dintelui. Incrustațiile dentare au avantajul unei rezistențe crescute, sunt perfect adaptate în ocluzie și au o estetică deosebită.

Vezi lista de onorarii

Mergi la începutul paginii Confidențialitate +40 (332) 454 920