Date de contact: +40 (332) 454 920 | contact@professional-dentist.ro Program zilnic: | L-V: 8-21, S: 8-14

Metodologie și Tehnologie

Un zâmbet estetic și sănătos poate fi obținut mai repede decât ai crede!

La Professional Dentist realizăm lucrări de protetică dentară biocompatibile, din materiale rezistente și de bună calitate.

Folosim tehnologii inovatoare care scurtează perioada de tratament, oferind astfel pacienților noștri confort și rezultate cu aspect natural.

Protetică premium într-o singură ședință

Coroane dentare

Coroanele dentare sunt printre cele mai des întâlnite lucrări de protetică și estetică dentară, lucru datorat caracterului versatil al acestora. Pot fi utilizate în cazul dinților ce au fost afectați de carii profunde, dar și în tratamentele cu implant dentar.

Coroana dentară poate fi realizată dintr-o substructură metalică, peste care s-a stratificat ceramică, din ceramică integrală, din ceramică stratificată pe oxid de zirconiu sau din oxid de zirconiu monolitic („zirconiu”).

Coroanele dentare din ceramică și din oxid de zirconiu sunt tot mai populare în rândul pacienților noștri. Motivul îl reprezintă nu doar estetica îmbunătățită, ci și biocompatibilitatea materialelor pe bază de oxid de zirconiu (multilayer) de ultimă generație. Procesate și aplicate corespunzător, coroanele de zirconiu elimină riscul de apariție a alergiilor sau a inflamației gingivale.

Fațete dentare

Fațetele dentare se aplică atunci când estetica dinților naturali nu (mai) este atrăgătoare pentru pacient – dinții sunt ciobiți, decolorați, prezintă spații interdentare, au lungimi diferite sau dinții sunt prea scurți.

Fiind solicitate din considerente estetice, protocolul nostru pentru aplicarea de fațete dentare începe cu o ședință foto și scanare facială. Datele sunt folosite pentru a „proiecta un nou zâmbet” într-o platformă dedicată de Smile Design. După ce convenim cu pacientul asupra formei, lungimii, culorii etc., împreună cu laboratorul de tehnică dentară transpunem proiectul în practică.

De cele mai multe ori, prepararea („pilirea”) dinților pentru aplicarea de fațete este minim invazivă, medicul îndepărtând doar un strat din smalțul dentar care acoperă dinții. Este important însă de știut că smalțul îndepărtat pentru aplicarea de fațete nu se reface, iar pacientul va trebui să poarte fațete dentare pentru tot restul vieții.

Incrustații dentare și coroane parțiale

Incrustațiile dentare, coroanele parțiale sau inlay / onlay / overlay, sunt folosite pentru restaurarea dinților fracturați, decolorați sau afectați de carii profunde.
Acestea sunt piese protetice confecționate în clinica Professional Dentist după un proiect digital folosind sistemul CEREC CAD-CAM.

Cavitatea sau, după caz, suprafața dintelui fracturat este preparată de medic și apoi amprentată cu scannerul intraoral. Ulterior, piesa protetică se realizează prin frezare dintr-un bloc de material compozit sau din ceramică.

Piesele rezultate au rezistență mecanică și chimică mai bună decât obturațiile (plombele). De asemenea, se adaptează fidel la forma cavității / suprafeței dentare și în ocluzie și au o estetică deosebită.

Punți dentare

Punțile dentare sunt soluții de luat în considerare atunci când se dorește înlocuirea unui dinte lipsă iar situația clinică sau costul ridicat împiedică optarea pentru un implant dentar.

Realizarea unei punți dentare implică prepararea dinților vecini spațiului edentat urmată de amprentarea clasică sau numerică (digitală). Lucrarea protetică (puntea dentară) se realizează de regulă fie dintr-o substructură de rezistență din metal sau din oxid de zirconiu peste care se stratifică ceramică, fie exclusiv din oxid de zirconiu. În cel de-al doilea caz, pentru îmbunătățirea esteticii lucrării finale, aceasta se „individualizează” cu lichide de colorare internă, cu ceramică lichidă colorată etc.

La alegerea materialului din care sunt realizate punțile dentare ținem cont de cerințele estetice, dar și funcționale.

Proteze dentare mobile

Protezele dentare mobile sunt utilizate, de obicei, în cazul pacienților cu edentații extinse (când lipsește un număr ridicat de dinți) sau edentații totale (lipsa tuturor dinților). Acestea au costuri mai reduse de tratament comparativ cu lucrarea protetică fixă pe implant, însă fără o îngrijire specifică pot cauza iritații gingivale și inflamații dentare.

Pentru o acomodare cât mai ușoară, pacienții noștri primesc recomandări specifice de purtare și îngrijire a protezelor mobile.

Mergi la începutul paginii Sună